Algemene toeristische informatie over Dalmatie

Dalmatie .eu

Logo Made in Flanders

Korcula

Zicht op oude stad en eiland
Zicht op oude stad en eiland
Kleine Dubrovnik
Al bij het naderen van de haven ziet men de zware toren uit de 15e eeuw. Deze maakt deel uit van de vroegere stadswallen waarvan ook nu nog een aardig aantal stadspoorten over zijn.
De hele oude stad is bezienswaardig en is rijk aan gotische en renaissance gebouwen. Vaak wordt de stad ook wel het “kleine Dubrovnik” genoemd. De binnenstad lijkt uit een slordig samenraapsel van bochtige straatjes en steegjes te bestaan,maar heeft daarentegen een goed uitgedokterd plan. Alle straten lopen van oost naar west, waarmee ze op het heetst van de dag er voor zorgen dat de temperatuur toch niet te hoog oploopt. Het middelpunt van de stad vormt de Sveti Marko kathedraal.

Moreška
Korcula is een eiland waar de tradities zeer goed bewaard gebleven zijn. Op 27 juli en op iedere donderdag van april tot eind september vindt er een folkloristisch evenement, de Moreška, plaats. De Moreška is een zwaarddans waarbij twee groepen van fantasierijke uitgedoste krijgers strijden om een jonkvrouw. Het is een traditie die al meer dan 400 jaar oud is. Met de stadswallen in de achtergrond waant u zich even terug in de middeleeuwen.

Marco Polo
Marco Polo zou volgens de mondelinge overlevering in Korcula geboren zijn. Onder de talrijke prachtige renaissance huizen in de oude stad is het geboortehuis van Marco Polo. De Venetiaanse onderdaan die in 1271 als eerste Europeaan naar China vaarde. Het geboortehuis bevind zich in de nabije omgeving van de kathedraal, rechts van de klokkentoren.

Kloostereiland Badija
Ecologisch gezien is het eiland een lustoord met vele baaien, grotten, dichte bossen en glashelder water waarin de snorkelaar, duiker en hengelsporter zijn hart kan ophalen.
Vooral op het kloostereiland Badija, in de baai van Korcula zijn er goede zwemgelegenheden. Er is eveneens een naturistenstrand. Tijdens het hoogseizoen varen er dagelijks boten naar het eilandje.

Goede toegankelijkheid
De stad Korcula die hoofdstad is van het gelijknamige eiland wordt door een smalle zee-engte van het schiereiland Pelješac gescheiden. Enkele malen per dag is er een autoveer tussen de stad Korcula en Orebic, op het schiereiland Pelješac. Deze overtocht duurt circa tien minuten. Ook zijn er iedere dag veerboten naar Split en Dubrovnik.

Verblijfsmogelijkheden
De verblijfsmogelijkheden in Korcula zijn heel uitgebreid. Er zijn enkele hotels en pensions, een camping en kamers bij particulieren.

vandaag 14-7-24, laatst aangepast op 12-11-09.