Algemene toeristische informatie over Dalmatie

Dalmatie .eu

Logo Made in Flanders

Metkovic

visserssloep voor de kust van Metkovic
© TZ Croatia.hr
Stad aan de Neretva
Metkovic is de grootste stad in de Neretva Delta. Het ligt 20 km landinwaarts tegen een heuvelrug aan de Neretva rivier. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door de rivier, die er voor zorgde dat de stad uitgroeide tot een binnenhaven. Een kijkje waard is het ornithologische museum dat in het centrum van Metkovic, nabij de brug over de Neretva, gelegen is. In het museum wordt een verzameling van 368 vogelsoorten die in de regio voorkomen tentoongesteld.

Het Kroatische CaliforniŽ
Het landschap in de Neretva Delta bestaat uit moerassige, deels vruchtbare vlaktes die doorsneden worden door talrijke kanalen. De vruchtbare grond en het warme klimaat hebben ervoor gezorgd dat de landbouw zich in de regio ging ontwikkelen. De Delta wordt ook wel vaak het Kroatische CaliforniŽ genoemd omdat de streek de belangrijkste sinaasappel-, citroen- en watermeloenproducent van het land is.

Narona
In Vid op 4 km van Metkovic is er een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van KroatiŽ, Narona. Hier vestigden de Romeinen in de 2e eeuw v.Chr. een nederzetting die uitgroeide tot een stad met 60.000 inwoners. U kan er de verdedigingsmuren en overblijfselen van enkele tempels en een forum bekijken. In het museum is er een grote verzameling van archeologische vondsten die er op de locatie gedaan werd.

Met de Trupica door de moerassen
De Neretva rivierendelta is een uniek moerasgebied met een specifieke rietvegetatie. Het is een toevluchtsoord voor een groot aantal vogels. Van op verschillende plaatsen vertrekken er boottochten. Met de Trupica, de traditionele boten, maakt u kennis met de rijke fauna en flora van de rivierendelta.

Rijk gastronomisch aanbod
De Neretva Delta staat bekend om zijn vele specialiteiten. Vis, paling en kikkerbilletjes zijn de bekendste streekgerechten. Deze kan men in de locale restaurants proeven.

Toerisme in opbloei
Vergeleken met de Dalmatische kustregio is er in Metkovic een beperkt aanbod aan verblijfsmogelijkheden. Er zijn 2 kleine hotels en een beperkt aantal kamers bij particulieren. Privť accommodatie is er voornamelijk te vinden in de dorpen omheen Metkovic.
Een camping is er niet. De dichtstbijzijnde camping bevind zich in Klek.vandaag 15-4-24, laatst aangepast op 12-11-09.