Algemene toeristische informatie over Dalmatie

Dalmatie .eu

Logo Made in Flanders

Mlini

Mlini in de baai naast Dubrovnik
© TZ Dubrovnik.

De Rivičra van Dubrovnik
Mlini is een van de dorpen die behoort tot de Župa Dubrovacka. Deze groep dorpen wordt ook wel vaak de Rivičra van Dubrovnik genoemd. Het schilderachtige vissersdorp is gelegen op 10 km ten zuiden van Dubrovnik. De omgeving wordt gekenmerkt door pittoreske baaien die weelderig begroeit zijn met pijnbomen en dennenbossen. Het dorpje heeft vele mooie kiezelstranden die u uitnodigen om een duik te nemen in het helder blauwe water.

Rijke folklore
Ondanks de toeristische ontwikkeling zijn de oude tradities in Mlini goed bewaard gebleven. Gedurende gans het jaar zijn er talrijke manifestaties. Het bekendste is het traditionele carnaval dat zowel in februari en augustus plaatsvindt. Gedurende het Župa Zomerfestival wordt de eeuwenoude nationale kledij uit de kast gehaald en lijkt de folklore levendiger dan ooit tevoren. De authentieke a cappela liederen kunnen dan overal gehoord worden. Gans de zomer worden er “zeemansavonden” georganiseerd waarop men kan genieten van overheerlijke zeevruchten en een glas wijn.

Gezellige omgeving.
Mlini wordt door middel van een wandelpromenade met de naburige dorpen verbonden. De kronkelende wandelpaden doorkruisen de tot aan de zee reikende dennenbossen. Op de wandelpromenade zijn er vele gezellige cafés en talrijke visrestaurants die u de locale specialiteiten aanbieden.
Mlini, hetgeen watermolen betekend, heeft enkele goed bewaarde oude watermolens die nog in werking zijn.

Uitgebreide slaapgelegenheid
In Mlini zijn er 2 hotels: hotel Župa en hotel Astarea. Beide hotels zijn gelegen in een rustige omgeving en zijn modern ingericht. De stranden zijn gelegen op een wandelafstand.
Vele particulieren verhuren kamers en appartementen. Ook is er een kleine camping. Grotere campings zijn er in het naburige Kupari en Srebreno.

Meer toeristische informatie kan u vinden op de website van de toeristische dienst van Župa Dubrovacka:
www.dubrovnik-riviera.comvandaag 22-5-24, laatst aangepast op 12-11-09.