Algemene toeristische informatie over Dalmatie

Dalmatie .eu

Logo Made in Flanders

Trsteno

Maagdelijk strand in de buurt van Trsteno.
Strand vroeg in de ochtend.

Weelderige vegetatie
Ten noorden van Dubrovnik bevindt zich de Dubrovacko Primorje Regio. Deze regio staat bekend voor zijn prachtige renaissance zomerverblijven. In het dorpje Trsteno hadden vele aristocraten een buitenverblijf. Hier bevindt zich één van de oudste herenhuizen in Kroatië. Het wordt omgeven door een mooie mediterrane tuin. In Trsteno is het grootste arboretum van het land. Hier vindt u vele bloemen, zeldzame subtropische planten- en boomsoorten.

Arboretum
De belangrijkste bezienswaardigheid van Trsteno is ongetwijfeld het arboretum. Het arboretum wordt reeds sinds 1948 beschermd. De tuinarchitectuur heeft elementen uit de 15e-20e eeuw. Midden in de botanische tuin bevind zich het zomerverblijf van de adellijke familie Gucetic. Het buitenverblijf was oorspronkelijk in renaissance stijl gebouwd,maar werd na de verwoestingen door de aardbeving in 1667 in een barokke stijl heropgebouwd.

De Neptunus Fontein
Het arboretum is rijk versierd met standbeelden, fonteinen en een renaissance zuilengalerij. Het bekendste standbeeld is dat van de Griekse god Neptunus, god van de zee. Deze wordt omringd door een compositie van verschillende antieke figuren en is het middelste standbeeld van de prachtig versierde fontein.
Van op de tuinterrassen hebt u een adembenemend uitzicht op de zee.

Grootste platanen van Europa
In Trsteno bevinden zich de grootste platanen van Europa. Deze reuze platanen zijn ouder dan 600 jaar en hebben een hoogte van meer dan 50 meter. Sommigen bereiken een doorsnee van 60 meter.

Verblijven in rustige omgeving
In Trsteno zijn er vele kamers bij particulieren die gedurende het ganse jaar verhuurd worden. U kan er verblijven in wondermooie authentieke stenen huizen,tevens is er een camping. De camping is relatief klein maar goed voorzien.

vandaag 16-4-24, laatst aangepast op 12-11-09.