Algemene toeristische informatie over Dalmatie

Dalmatie .eu

Logo Made in Flanders
.

De highlights van DalmatiŽ

Hoogtepunten die je niet kunt mislopen in DalmatiŽ

DalmatiŽ wordt gekenmerkt door een aantal hoogtepunten waar je tijdens je vakantie zeker niet omheen kunt. DalmatiŽ wordt ook wel de parel van Adria genoemd en dat is niet voor niets. Om je een indruk te geven van de meest bijzondere kenmerken, volgen hier een aantal highlights. Het zijn bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken.

De Elafiti eilanden

De autovrije Elafiti eilanden zijn een absolute aanrader wanneer je van rust en stilte houdt. Op dit eiland zijn prachtige zandstranden te vinden. Buiten de muren van het eiland Kolocep kan er uitstekend gedoken worden. Je kunt hier duiken tot een diepte van 76 meter. Wanneer je dieper duikt dan 50 meter dan heb je de mogelijkheid om het beroemde rode koraal te zien. Je kunt de eilanden alleen per boot bereiken vanuit Dubrovnik. De tocht duurt ongeveer 20 minuten.

Split en Trogir

Het hoogtepunt van een vakantie naar DalmatiŽ is Split. Dit is de hoofdstad van de regio DalmatiŽ. Er zijn veel historische gebouwen te vinden zoals kerken. Ook vind je er verschillende musea. De middeleeuwse stad Trogir is ook een echte aanrader. Deze stad heeft een historie die wel meer dan 2.300 jaar terug gaat. De Sint Lawrence kerk is een kerk die je hier zeker bezocht moet hebben.

Natuurparken

Er zijn twee natuurparken te vinden in Dalmatie. Dit zijn Paklenica National Park en Krka National Park. Vooral het laatste park is een echte aanrader. Dit komt vanwege de schitterende watervallen die er te vinden zijn. Er zijn ook ruim 850 plantensoorten te vinden en 200 vogelsoorten. De echte natuurliefhebber kan dus uitstekend terecht in ťťn van deze 2 natuurparken.vandaag 23-6-24, laatst aangepast op 16-03-14.